Follow me on Twitter RSS FEED

Bicycle

Posted in
I remember when my brother gave me a bicycle
and my first ride on a bicycle
Feeling scary and excited
As if flying on the sky
my heart was pounding
as the wheels go round
Posted in

When I came to U.S.A i learned that life is not easy and if you waste your time then you will suffer one day. When I was in Bangladesh thought school is not important. My parent forces me to go to school however most of the time I cut school and hang out with my friends .I never realize that one day I will suffer from it. My mom always said, "Remember time runs and you have to run with the time. If you stop then you will fall behind"

First time


AMERICA Henry van Dyke

Posted in

AMERICA
Henry van Dyke

I love thine inland seas,
Thy groves of giant trees,
Thy rolling plains;
Thy rivers' mighty sweep,
Thy mystic canyons deep,
Thy mountains wild and steep,
All thy domains;

Thy silver Eastern strands,
Thy Golden Gate that stands
Wide to the West;
Thy flowery Southland fair,
Thy sweet and crystal air,
O land beyond compare,
Thee I love best!

This poem is about American and describing what he like about the nature of America.The poet use rhyme throughout the poem.
____________________________________________________________________________________________________________________


To A Husband - a poem by Anne Finch

This is to the crown and blessing of my life,
The much loved husband of a happy wife;
To him whose constant passion found the art
To win a stubborn and ungrateful heart,
And to the world by tenderest proof discovers
They err, who say that husbands can't be lovers.
With such return of passion, as is due,
Daphnis I love, Daphinis my thoughts pursue;
Daphnis, my hopes and joys are bounded all in you.
Even I, for Daphnis' and my promise' sake,
What I in woman censure, undertake.
But this from love, not vanity proceeds;
You know who writes, and I who 'tis that reads.
Judge not my passion by my want of skill:
Many love well, though they express it ill;
And I your censure could with pleasure bear,
Would you but soon return, and speak it here.

Kim Ung-yong Child Prodegy

Posted in
“It is not enough to have a good mind; the main thing is to use it well” by this Rene Descartes may have meant that there is no reason to have a good brain if you don't know how to use it.Kim Ung-yong is Korean child Prodegy born in 1962 and he is the smartest one alive in today's world.
Kim Ung-yong scored a 210 IQ on the Stanford-Binet test according to the Guinness Book of World Records. He began to learn differential calculus at the age of three. He was able to read and write in Japanese, Korean, German, and English by his fourth birthday. At the age of four, on November 2, 1967, he solved complicated differential and integral calculus problems on Japanese television, demonstrated his proficiency in German, English, Japanese, and Korean, and composed poetry.
Kim was a guest student of physics at Hanyang University from the age of three until he was six. At the age of seven he was invited to the United States by NASA. He finished his university studies, eventually getting a Ph.D in physics at Colorado State University before he was 15. In 1974, during his university studies, he began his research work at NASA and continued this work until his return to Korea in 1978.

When he returned to Korea, he decided to switch from physics to civil engineering and eventually received a doctorate in that field. Kim was offered the chance to study at the most prestigious universities in Korea, but instead chose to attend a provincial university.





Source:http://en.wikipedia.org/wiki/Kim_Ung-yong

Two Kinds

Posted in
While You Read - Guided Reading Questions - answer the following questions:
1. What is a prodigy and why does the mother want the main character to become one?
Ans:Prodigy is a young person who is very talented or intelligent. She wants her daughter to become famous and rich. Also the mother believes that a person can be anything that wants in America.
2. How does the mother prepare her daughter for fame?
Ans:Every night after dinner her mother presents her new tests on different subject and tries to find her talent.
3. What talents does the girl have?
Ans:She has telent to make her mom happy.
4. Why does she start the piano lessons and how is the mother going to pay for them?
ANS: She started having piano lessons because her mother saw a TV show where a Chinese girl, about nine years old playing piano with Peter Pan haircut. She talked to Mr. Chong, a retired piano teacher and she made a contract with him that she will clean his house everyday if he teaches her daughter how to play piano
5. Describe the piano teacher.
Ans:He was a deaf. He lived on the first floor of Jing-Mei's apartment building. He was a retired piano teacher. He helped her lot to teach her how to play piano.
6. What do Auntie Lindo and Jing-Mei's mother have in common?
ANS: Auntie Lindo and Jing-Mei's mother have in common that both want their child to whatever they want.
7. In your own words, relate the events of the recital.
ANS:When she is going to play piano her parent’s invites many people to see are playing piano. She was very confident that she can play the piano. Her mother was very nervous that if her daughter made any mistake. At the end, a little boy says to his mother that it was terrible.
8. What does the author mean when she says, "I didn't have to do what my mother said anymore... This wasn't China"? page 97
Ans:The author means that she is not a little girl that someone else has to make the decisions for her. She had her own choice .She will make her own decision for herself.
9. What words does the author use to describe her mother's disappointment in her?
Ans:The author use ,quiet,silent and blank to describe her mother's disappointment in he
10. Why does Jing-mei come back to play the piano after her mother's death?
Ans:Because her mother wants her to play piano.Her mother believe that anyone can be anything in American so her mother's wish was to have a prodigy daughter.After her mom death she wants to do something that her mother wants her to do. She knew that her mother wants her to play piano at least once in her life.

Guided Reading Questions for pp. 56-57

Posted in
1. How deep was the pit?
Ans:It was deep as shoulder.
2. Why does the author use the phrase “with flying fingers”?
Ans:His fingers is tired .
3. Someone died in the pit. Who? How?
Ans:Dog he was runny after Rainford.
4. What happened to Ivan?
Ans: He got stabbed with the knife.
5. How did Rainsford escape from the dogs?
Ans:He thought of a trick that fox use when they escape.
6. How did the General spend his evening?
Ans: General Zaroff had an exceedingly good dinner in his great paneled dining hall that evening.
7. Who won the game?
Ans:Rainford won the game.
8. Rainsford said “I am still the beast at bay”. Explain what he meant.
Ans:
9. Why did the general bow to Rainsford?
10. What happened to Zaroff at the end?
Ans:He died at the end.

Response to Literature - The Necklace

Posted in
Why was Madame Loisel upset when her husband gave her the invitation to the party?
Ans :Madame Loisel upset when her husband gave her the invitation to the party because she didn't have new dress to wear in party and she wants to look reach in the party.
What seems to be the main conflict in the story?
Ans:The main conflict of the story is Madame Loisel lost her necklace in the pary.She land the necklace from her friend.
Can money buy happiness?
Ans: Money cannot buy happiness.Yes you can buy anything you want with money but you cannot buy happiness with money